top of page

Nova sezona POT Podravja in Pomurja se je letos pričela pri Ruški koči na Arehu

1._Na_Arehu_sonce_gori_gre,_čeprav_križ_mal_postrani_je.jpg
V organizaciji Odbora za orientacijo pri Planinskem društvu Ruše se je v soboto, 18.10.2014, pričela nova sezona planinskih orientacijskih tekmovanj. Jesenski termin nam Rušanom, omogoča izvedbo tekmovanja pri Arehu. V času spomladnih tekem je tod običajno še zasneženo.

Že znanim ekipam planinskih društev Gornja Radgona, Ptuj, Poljčane, Lovrenc na Pohorju in Ruše, so se letos pridružile še ekipe planinskih društev Mežica in Vuzenica.

Anticiklon je poskrbel, da je bil pri Arehu zelo topel dan, prava jesenska poslastica. Nekateri so bili ob tem v dilemi ali teči ali se sončiti. Po številu najdenih kontrolnih točk pa je videti, da so se nekateri lepo posončili.

V tekmovanju se je pomerilo kar 25 od 27 prijavljenih ekip, s skupaj 99 tekmovalci.

Zavite proge in nič manj zvita vprašanja so dodobra namučila tekmovalce. Tudi nekateri stari orientacijski mački, v pohorskih gozdovih niso našli vseh kontrolnih točk. Kakor tudi zapriseženi poznavalci rožic niso vseh prepoznali. Kaj šele, da bi povezali izraz Grintovci s Kamniško-Savinjskimi Alpami. Trema in podobne nevšečnosti nam jo kdaj zagodejo.

V najmlajši kategorijah A in B sta zmago odnesli ekipi domačinov PD Ruše, v kategoriji C so slavili tekmovalci PD Ptuj, ki so zmagali tudi v najstarejši kategoriji E. Dobro ime tekmovalcev iz PD Gornja Radgona je obranila ekipa v kategorij Č. Lisjaki PD Poljčane, v svoji kategoriji D že nekaj časa nikomur ne dovolijo, da bi jih premagal. Tudi v družinski kategoriji F je zmaga odšla v PD Poljčane.

Ne samo tekmovanje, tudi druženje je pomemben del naših tekmovanj in veselimo se že naslednje sobote, ko tekmo POT organizira PD Poljčane v bližini gradu Štatenberg.


Še nekaj slik si lahko ogledate v fotogaleriji ŠZR ter v fotogaleriji Planinskega društva Ruše.


Planinsko društvo Ruše

Preberite še...
Objavljeno pred kratkim
Arhiv
Išči po ključnih besedah
Sledite nam
  • Facebook Basic Square
bottom of page