top of page

Teniški turnir Ruše Open 2014/1 je za nami

Prvo letošnje odprto prvenstvo Ruš v tenisu, Ruše Open 2014/1, smo spravili pod streho.

Turnir je bil eden od številnih športnih dogodkov v okviru občinskega športnega praznika v organizacij Športne zveze Ruše. Nastopilo je 13 igralcev iz Ruš, Maribora in okolice. Igrali smo v treh skupinah s po tremi igralci, ena skupina pa je štela štiri igralce. Prva dva iz vsake skupine sta se uvrstila v četrtfinale. Četrtfinalne pare smo izžrebali, zmagovalci skupin so igrali z drugouvrščenimi. Žreb smo opravili tako, da sta se igralca, ki sta igrala med seboj že v skupinskem delu, lahko ponovno srečala šele v finalu. Zadnjeuvrščeni so se pomerili na tolažilnem turnirju. V skupinskem delu in v četrtfinalih, to se je odigralo v soboto, smo igrali "sindikalca" (do 9 iger), v nedeljskih polfinalih in v finalu pa se je igralo na dva dobljena niza.

V prvem četrtfinalu je Jernej Ajd iz Bistrice ob Dravi z 9:1 premagal Mariborčana Martina Preglja, v drugem jeTilen Dobnik (Maribor) z 9:3 premagal našega Gorana Haliča (Goran je prejšnji teden na državnem prvenstvu osvojil drugo mesto na tolažilnem turnirju, čestitamo!), v tretjem Robert Pipuš iz Slovenske Bistrice našega lanskega klubskega prvaka Mateja Krena. Najbolj napet je bil zadnji četrtfinale, kjer je bil Robijev sokrajan Marko Jamnikar za las boljši od Luke Vrana. Rezultat je bil 9:7.

V polfinalu so se pomerili Dobnik in Ajd ter Pipuš in Jamnikar. Prvi dvoboj je dobil Ajd s 6:2 in 6:0, v drugem pa smo gledali 3 nize. Pipuš je slavil s 3:6 7:5 in 10:2 (veliki "tajbrejk"). Rezultat finala med Pipušem in Ajdom je bil 6:2 in 6:3 v korist Ajda.

Preberite še...
Objavljeno pred kratkim
Arhiv
Išči po ključnih besedah
Sledite nam
  • Facebook Basic Square
bottom of page